Wie ben ik?

Een Gentse bezige bij, ontstaan begin jaren ’90, die houdt van het ontdekken van culturen, van zingen, van vrienden, van familie, van onze aarde en alles wat erop leeft, van dansen, van optredens, van mensen én van fotografie.

Gepassioneerde portretfotograaf …

Begin 2019 besliste ik te starten als zelfstandig fotograaf in bijberoep. Mijn passie dateert echter van een hele tijd terug. Al toen ik als jonge tiener mijn eerste cameraatje kreeg, experimenteerde ik met het vereeuwigen van herinneringen, mensen en hun gezichten.
Die gezichten spraken me enorm aan. Telkens weer werd ik geïntrigeerd door onze expressie, maar ook onze houdingen, kenmerken die verklappen wie we zijn.

Spontaniteit als prioriteit

En dat is dan ook direct mijn visie op fotografie: ik hou niet van geforceerde beelden. Mijn doel is mensen fotograferen in een natuurlijke omgeving én in hun natuurlijke vorm waarbij portret- en reportagefotografie hand in hand gaan.
Ik verdwijn als fotograaf graag naar de achtergrond om de echte momenten op de voorgrond te laten treden en zo het unieke naturel van een persoon, een gezin, een vriendengroep, een team, vast te leggen. Weg van die druk om “mooi” op de foto te moeten staan, maar net de ongedwongen spontaniteit in beeld brengen.

Steeds op locatie

Daarnaast ben ik voorstander van natuurlijk licht: de zon en ja, ook vaak de donkere wolken hebben veel te bieden, want licht bepaalt de sfeer. Dat licht, in combinatie met een unieke locatie, kunnen prachtige beelden opleveren. Ik kies er dan ook bewust voor om niet in de studio te fotograferen, maar telkens op zoek te gaan naar een passende omgeving.

… met een open blik op de toekomst

Zoals je hierboven al kon lezen, heb ik naast fotografie nog andere passies en die breng ik dan ook graag in beeld. Zo hou ik enorm van muziek en reizen wat duidelijk zichtbaar is in mijn portfolio. Daar houdt het zeker niet op. Ik ben een nieuwsgierig iemand die met veel enthousiasme openstaat voor een uitdaging!

52974074_2339362879429862_2614783408429072384_n

Lucie Bataillie – fotograaf Gent – BE0721529451