Workshop portretfotografie

Bewust fotograferen met empathie voor het onderwerp

Deze zomer organiseer ik een workshop in open lucht waarbij ik je meeneem in de wondere wereld van de portretfotografie. Je leert er stilstaan bij het creatief proces achter de foto, je leert je onderwerp en omgeving op elkaar afstemmen en connectie maken met de geportretteerde(n). De theorie die je meekrijgt, werd uitgewerkt vanuit mijn visie op portretfotografie en mijn ervaring als professionele fotograaf.

Portret meisje op locatie door fotograaf Lucie Bataillie uit Gent

Wat kun je verwachten?

In deze workshop krijg je een inkijk in de gedachtegang van een portretfotograaf. Tijdens een wandeling in een natuurlijke omgeving leer ik je portretfotografie vanuit een andere hoek te bekijken. Ik wil je kennis laten maken met beeldanalyse en bewust fotograferen.

Ik geef je mijn eigen insteek en ervaringen mee die ik dan ook als basis nam voor het uitwerken van stappenplannen, tips en ideeën die waardevol kunnen zijn om te ontdekken welke portretfotograaf jij bent. Ik leg de focus op wat er nodig is om mensen op een originele manier in beeld te brengen en ik wil je aanzetten om net iets verder te denken (en te voelen) wanneer je mensen in beeld brengt. Want bij portretfotografie komt heel wat emotie kijken. Empathie is dan ook een onmisbaar kenmerk van een goede portretfotograaf.

De workshop wordt een afwisseling tussen “theorie” en directe toepassingen ter plaatse, die worden uitgevoerd in groepjes van 2 (fotograaf en model). De groep bestaat uit minstens 4 en maximum 6 personen. De workshop biedt dan ook ruimte om ideeën uit te wisselen met mij en de andere deelnemers.

Praktische info

Voor wie?

Voor iedereen die wil inzoomen op portretfotografie en op zoek is naar zijn eigen stijl, los van de klassieke regels. Observeer jij graag jouw omgeving en merk jij soms wel eens op hoe licht en schaduw een meerwaarde bieden aan een portret? Of wil je dat net heel graag leren? Dan is deze workshop zeker iets voor jou.

Voor wie niet?

Voor zij die meer willen leren over de klassieke fotografieregels en de technische werking van de camera.

Wanneer?

De workshop wordt op vier verschillende momenten georganiseerd. Kies uit onderstaande data welk moment voor jou het beste past.

Zondag 11 juli 2021, om 13u
Zondag 1 augustus 2021, om 13u
Zondag 22 augustus 2021, om 13u
Zondag 5 september 2021, om 13u

Let op: de workshop gaat pas door wanneer er 4 mensen zich hebben ingeschreven op die bepaalde datum. Mocht die bezetting er niet zijn, word je hiervan op de hoogte gebracht via mail en een alternatieve datum zal worden voorgesteld.

Waar?

In het prachtige park rond Kasteel Claeys-Bouüaert (CJK)
Adres: Kasteeldreef 2, 9030 Gent

Duur?

± 2 uur

Prijs?

€ 55

Wat heb je nodig?

Een camera! Nu, je hoeft zeker geen spiegelreflexcamera te bezitten om deze workshop te volgen. Neem vooral de camera mee die je effectief gebruikt. Een smartphone kan dus al voldoende zijn.

Het is niet nodig om pen en papier mee te nemen, want achteraf bezorg ik je de handouts van mijn uiteenzetting, waar alles beknopt in na te lezen en te bekijken is. Ook tijdens de workshop zal ik aan de hand van foto’s de theorie ondersteunen.

Hoe inschrijven?

Vul onderstaand formulier in en ontvang snel een mailtje van mij met verdere info!

Wil je deze workshop graag volgen met je team of je vrienden op een zelfgekozen moment? Contacteer me gerust om samen te bekijken wat mogelijk is!